ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislația în domeniul turismului va fi îmbunătățită

19:32 | 17.01.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a avut astăzi o ședință cu participarea reprezentanților asociațiilor de turism din Republica Moldova, conducerea Agenției de Investiții, ODIMM, Centrului de Informare și Promovare Turistică, dar și alți responsabili din domeniu, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul ședinței s-au discutat problemele menționate de agențiile de turism în dezvoltarea industriei. Printre subiectele abordate, și care necesită implicarea Guvernului, au fost menționate necesitatea dezvoltării infrastructurii obiectivelor turistice, utilitatea extinderii regimului liberalizat de vize între R. Moldova și alte state și intensificarea acțiunilor de promovare a patrimoniului cultural.

Prim-ministrul a declarat că turismul este un domeniu important și dezvoltarea acestuia va contribui esențial la creșterea economiei naționale. „Împreună trebuie să găsim soluții și să întreprindem acțiunile necesare pentru impulsionarea activităților pe acest sector. Republica Moldova are potențial și el trebuie valorificat”, a spus șeful Executivului.

În final, premierul a solicitat definitivarea Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030” pe dimensiunea turismului și a stabilit un termen de două luni ca să fie realizate procedurile de îmbunătățire a legislației în domeniul turismului. Printre priorități, Ion Chicu a evidențiat necesitatea digitizării serviciilor și oportunităților, astfel încât acestea să fie mai accesibile pentru consumatorii finali, ce va permite monitorizarea evoluțiilor în industrie.

img20000397

img20000397

img20000397

img20000397

img20000397

img20000397

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!