ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru rute de microbuz și una de autobuz vor face legătura cu Arena Chișinău

10:12 | 27.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Primarul general, Ion Ceban, a declarat că municipalitatea Chișinău evaluează posibilitatea de a prelungi două drumuri de acces și de a modifica patru rute de microbuz și una de autobuz pentru a se ajunge comod la complexul sportiv multifuncțional Arena Chișinău, transmite MOLDPRES

Ion Ceban, alături de viceprimarul Angela Cutasevici și de mai mulți consilieri municipali, au întreprins miercuri o vizită de lucru la complexul sportiv „Arena Chișinău", care urmează a fi deschis în luna mai.

Administrația capitalei, împreună cu reprezentanții federațiilor sportive și managerii Complexului „Arena Chișinău", au discutat despre necesitatea conlucrării în vederea utilizării spațiilor acestui edificiu, dezvoltarea cartierului din preajma complexului, precum și pentru depășirea problemelor de infrastructură, în sensul asigurării accesului oamenilor către obiectivul polivalent.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea evaluează posibilitatea de a prelungi două drumuri de acces până la complexul sportiv multifuncțional - bd. Mircea cel Bătrân cu ieșire la str. Bucovinei, sectorul Ciocana și Calea Orheiului, sectorul Râșcani. De asemenea, se prevede prelungirea itinerarelor a cinci rute de transport public - microbuzele nr. 166, 123, 140, 195 și linia de autobuz nr. 5.

Complexul „Arena Chișinău" este amplasat pe un teren de 10 ha, în apropiere de comuna Stăuceni. În prezent, obiectivul este finalizat pe interior în proporție de 99%. Acesta include sală principală de joc și sală de antrenamente. Clădirea este prevăzută pentru activități sportive precum baschet, volei, handbal, minifotbal etc. Complexul multifuncțional include un aquapark, săli de fitness, bazine pentru antrenamente și competiții sportive, șapte corturi deschise pentru tenis.  

img20001689

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!