ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Piața Agroalimentară Centrală din Chișinău va fi modernizată

10:47 | 02.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că activitatea Întreprinderii Municipale Piața Centrală va fi organizată după modelul piețelor din statele europene, transmite MOLDPRES:

Declarația a fost făcută în contextul în care Ion Ceban a efectuat  la 29 februarie o vizită la ÎM ”Piața Centrală", unde a avut discuții cu administrația întreprinderii și comercianții care activează pe teritoriul pieței.

În cadrul inspectării zonelor de comerț, edilul capitalei le-a comunicat celor prezenți viziunea Primăriei Chișinău despre necesitatea elaborării unui nou concept de amenajare și funcționare a pieții, solicitând actualei administrații să desfășoare un audit intern pentru a identifica carențele de management și soluționarea litigiilor juridice existente.

În context, Ion Ceban, a menționat că se va proceda la dezvoltarea și modernizarea întreprinderii municipale, doar după ce vor fi cunoscute punctele slabe din organizarea și funcționarea instituției.

Municipalitatea intenționează să amenajeze zona comercială din centrul capitalei după modelul piețelor altor țări, cu pavilioane și hale separate.

În acest sens, reprezentanții ÎM ”Piața Centrală", alături de specialiștii Institutului Municipal de Proiectări ”CHIȘINĂUPROIECT", vor efectua în perioada următoare vizite de studiu și instruire în România, Belarus și Federația Rusă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!