ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Agenda zilei de miercuri, 4 martie 2020

08:02 | 04.03.2020 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor întruni în ședințe.

Orele 09.00-10.00, incinta Parlamentului.

***

Comisia securitate națională va organiza audieri ale autorităților care au tangență cu Legea privind activitatea specială de investigații.

Ora 09.00, incinta Parlamentului, bir. 508 G.

***

Comisia drepturile omului și relații interetnice va organiza audieri publice asupra executării Legii privind asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați.

Ora 10.00, incinta Parlamentului, bir. 114.

***

Comisia de control al finanțelor publice va organiza consultări publice asupra mai multor proiecte de legi.

Ora 11.00, incinta Parlamentului, bir. 716.

***

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media se va întâlni cu reprezentanți ai bibliotecilor publice, orășenești, raionale, științifice, instituționale ș.a. pentru a iniția discuții despre situația din domeniul bibliotecilor.

Ora 11.00, incinta Parlamentului, bir. 915.

***

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari va avea o întrevedere cu Žygimantas Pavilionis, președintele Comisiei Afaceri Europene a Seimas-ului Lituaniei.

Ora 15.30, incinta Parlamentului, bir. 718.

***

Premierul Ion Chicu va prezida ședința Cabinetului de miniștri.

Ora 15.00, Casa Guvernului.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Asociația Obștească Keystone Human Services International Moldova Association va prezenta raportul de activitate al Serviciului de asistență telefonică gratuită pentru persoane cu dizabilități pentru anul 2019.

Ora 13.00, sediul ministerului, sala de ședințe.

***

Fracțiunea Platformei DA din Consiliul Municipal Chișinău organizează o conferință de presă.

Ora 11:00, Sala de ședințe a Primăriei Chişinău. 

 ***

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău va susține o conferință de presă cu tema „Achiziționarea autobuzelor din Belarus - credit de 200 de milioane de lei fără transparență și argumentare economică".

Ora 12.15, incinta primăriei, bir. 15.

***

Oficiul Naţional al Viei și Vinului va organiza Conferinţa Naţională a Filierei Vitivinicole, cu subiectul „Anul Vitivinicol 2019”.

Ora 10.00, Institutul Muncii.

***

Va avea loc ceremonia de transmitere a seturilor de robotică pentru 45 de instituții de învățământ din R. Moldova, în cadrul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid.

Ora 11.00, Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, str. I. Creangă, 1.

***

Va fi lansată Campania Internațională dedicate Zilei Internaționale a Femeii 2020 - „Eu sunt Generația Egalității: dialog între generații”. 

Ora 14.00, Digital Park, sala de conferințe.

*** 

Va avea loc ședința Consiliului Audiovizualului.

Ora 10.00.

***

Deputații PAS, Sergiu Litvinenco și Doina Gherman, împreună cu candidatul PAS la Primăria Călinești, vor susține o conferință de presă la tema ”Încălcări pe bandă rulantă ale PSRM și PD în cadrul alegerilor locale repetate pentru Primăria Călinești, Fălești”.

Ora 9.00, str. Maria Cebotari, 9/1.

***

Asociația Obștească „Comitetul Civic pentru combaterea construcțiilor ilegale și apărarea drepturilor omului” în comun cu Asociația obștească „Uniunea Persoanelor Juridice „Subterane Centru” va susține conferința de presă cu tema: „Construcții ilegale și abuzive în or. Chișinău cu scheme de delapidare a terenurilor statului cu participarea instituțiilor publice”.

Ora 11.00, Agenția IPN.

***

Editura „Știința” și Biblioteca Națională a Republicii Moldova vor lansa ultimele trei volume din ediția de autor „Dimitrie Cantemir. Opere”.

Ora 15.00, Biblioteca Națională, Sala Arte și Hărți. 

2. DELEGAȚII MOLDOVENEȘTI PESTE HOTARE

Președintele Comisiei parlamentare politică externă şi integrare europeană, Violeta Ivanov, participă la Reuniunea Specială a Comitetului Permanent al APCEMN, organizată la Istanbul, Turcia.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!