ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Adunarea Populară de la Comrat a aprobat Programul investiţiilor capitale în regiune pentru 2020

14:14 | 10.03.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri a aprobat în şedinţa de marţi, 10 martie, Programul investiţiilor capitale pentru anul 2020, în autonomia găgăuză. Documentul a fost elaborat de executivul de la Comrat şi prevede distribuirea mijloacelor financiare pentru proiecte regionale şi locale, transmite MOLDPRES.

Conform acestuia, în anul curent sunt planificate lucrări inginereşti la stadionul în construcţie din municipiul Comrat, la complexul sportiv de hipism „At-Prolin” din Ceadâr-Lunga, precum şi la Colegiul Industrial „Recep Tayyip Erdoğan” din Comrat. De asemenea, programul include reparaţia stadioanelor din Vulcăneşti şi Cazaclia, maternităţii din Ceadâr-Lunga, proiectarea şi renovarea Centrelor de sănătate din Chirsova, Svetlâi şi Vulcăneşti.

Totodată, în acest an va fi finanţată şi reparaţia sălii de sport a şcolii de profil nr. 1 din Ceadâr-Lunga, vor fi alocaţi bani pentru eficientizarea energetică a Colegiului „Mihail Ceachir” din Comrat, precum şi pentru reutilarea unui bloc de studii al liceului din satul Dezghingea pentru necesităţile grădiniţei de copii din localitate. Pentru proiectele nominalizate au fost prevăzuţi circa 15,72 mln de lei, indică gagauzinfo.md.

În acelaşi timp, deputaţii autonomiei au votat pentru finanţarea a şapte proiecte comunitate de dezvoltare. Este vorba de reparaţia stadionului din Avdarma, drumurilor din Ceadâr-Lunga, construcţia sistemului de canalizare în Copceac, continuarea construcţiei unui colector la Comrat, gazificarea satului Dezghingea, înlocuirea ferestrelor în Congazcic. Mai multe lucrări sunt preconizate şi în satul Gaidar. Per total, în acest scop, au fost alocaţi circa 6,19 mln de lei.

Unele proiecte din cele nominalizate au fost deja finalizate, iar o parte încă urmează să fie demarate.

img20002087

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!