ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mitropolia Moldovei a venit cu recomandări pentru credincioși în contextul apariției cazurilor de COVID-19

17:21 | 10.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Mitropolia Moldovei a venit cu recomandări pentru credincioși în contextul apariției cazurilor de COVID-19. Instituția a cerut clericilor să respecte prevederile emise de administrația publică în ceea ce privește igiena și sănătatea, relatează MOLDPRES.

Într-un comunicat emis de Mitropolie se arată că clericilor li se recomandă ca în sfintele locașuri să se întreprindă cu regularitate spălarea, curățarea și dezinfectarea suprafețelor și a icoanelor cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool, precum și aerisirea permanentă a spațiilor.

“Totodată, aducem la cunoștință credincioșilor că au posibilitatea de a se împărtăși în această perioadă a postului și în zilele de miercuri, vineri și sâmbătă, astfel încât cei care au ocazia, să se împărtășească în aceste zile, pentru a micșora aglomerația din Sfintele Locașuri în zilele de duminică”, se arată în comunicat.

În după-amiaza zilei de astăzi, numărul bolnavilor infectați cu COVID-19 s-a ridicat la 3, toate cazurile fiind de import. Tot astăzi, autoritățile au anunțat că începând de mâine vor fi închise toate școlile, universitățile și grădinițele din țară. De asemenea, s-a luat decizia de sistare a zborurilor spre și din Italia, interzicere a operatorilor companiilor aeriene de a lua la bord pasageri care călătoresc din Italia, Iran, China, Coreea de Sud spre R. Moldova, obligarea operatorilor aerieni de a informa pasagerii curselor, care s-au îmbarcat din Italia, Iran, China și Coreea de Sud, inclusiv celor care au tranzitat aceste state, spre țara noastră despre necesitatea declarării pe proprie răspundere a informațiilor prevăzute în fișa epidemiologică și despre plasarea în carantină la domiciliu pe un termen de 14 zile.

Primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în R. Moldova pe 7 martie la o femeie revenită cu o cursă aeriană din Italia.

img20002102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!