ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vârsta limită de încadrare în serviciul militar prin contract va fi majorată

11:38 | 12.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Vârsta limită de încadrare în serviciul militar prin contract va fi majorată.  Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat joi în lectură finală de parlament, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, decizia a fost luată în scopul completării Forțelor Armate cu cetățeni cu specialități deficitare. Această prevedere va putea fi aplicată o singură dată pe timpul îndeplinirii serviciului militar.

Totodată, va fi abrogat articolul din Legea cu privire la statutul militarilor care prevede că vârsta-limită de încadrare în serviciul militar prin contract poate fi prelungită până la 5 ani, la decizia conducătorului structurii militare.

Până în prezent vârsta limită de încadrare în serviciul militar prin contract era de 45 de ani.

img20002183

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!