ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova sunt înregistrate 20 de cazuri suspecte de COVID-19

09:38 | 17.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. În acest moment, în spitalele din Republica Moldova sunt 20 de persoane suspecte de infecție cu COVID-19, iar numărul cazurilor confirmate rămâne a fi de 29. Printre pacienți este un copil de opt ani și doi adolescenți, iar o pacientă este intubată și conectată la respirație asistată. Anunțul a fost făcut marți, 17 martie, de către ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la finele ședinței Punctului Focal, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din cele 29 de cazuri înregistrate 15 sunt de import, iar 14 cu transmitere locală. A fost înregistrat și primul caz de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor, iar o pacientă se află în stare gravă la terapie intensivă, fiind intubată și conectată la aparatele de respirație asistată. Alți 25 de pacienți sunt în stare de gravitate medie, fiind în dinamică pozitivă.

Viorica Dumbrăveanu a mulțumit cetățenilor și agenților economici care s-au solidarizat cu medicii și le-au acordat suport, inclusiv mâncare caldă și a îndemnat populația să stea acasă și să evite locurile aglomerate.

Astăzi, Legislativul urmează să se întrunească pentru a da curs solicitării parvenite de la șeful statului, Igor Dodon, și Executiv cu privire la instituirea stării de urgență.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că epidemia de Covid-19 poate fi declarată ca pandemie. Până la data de 17 martie, în Republica Moldova au fost confirmate 29 cazuri de coronavirus (COVID-19). Potrivit datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 17 martie curent, au fost raportate 167 414 cazuri de infecție COVID-19 (confirmate clinic și de laborator), inclusiv 6 507 cazuri de deces, dintre care în China (3 217), Italia (1 811), Iran (724), Spania (288), Franța (127), Coreea de Sud (75), Statele Unite ale Americii (69), Marea Britanie (35), Japonia (25), Olanda (12), Elveția (11), Irak (9), Germania (8), cazuri din contul transportului internațional Japonia (7), Filipine (6), San Marino (5), Belgia (4), Australia, Grecia, Liban, Polonia (câte 3), Algeria, Argentina, Bulgaria, Ecuador, Egipt, Irlanda, India (câte 2), Albania, Austria, Canada, Guyana, Luxemburg, Maroc, Norvegia, Panama, Sudan, Suedia, Taiwan, Thailanda, Indonezia (câte 1 caz).

img20002366

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!