ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSM a acceptat cererile de demisie a mai multor judecători

12:02 | 19.03.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Magistraturii /CSM/ a aprobat astăzi cererile de demisie a mai multor judecători, inclusiv a unui magistrat din cadrul Curții Supreme de Justiție /CSJ/, care a examinat anterior dosarul „Gemenii”, pentru care Republica Moldova a fost condamnată la CEDO, comunică MOLDPRES.

Întruniți după o pauză de mai multe săptămâni, membrii CSM au acceptat cererile de demisie, dar și cererile de plecare în concediu de îngrijire a copilului depuse de mai mulți magistrați.

Astfel, membrii CSM au acceptat cererile de demisie a magistraților Vasile Stihi de la Judecătoria Orhei și Aliona Danilov de la Curtea de Apel Chișinău, dar și a lui Sveatoslav Moldovan de la CSJ. Cererea de demisie a unui alt magistrat CSJ, Nicolae Craiu, a fost amânată pentru altă ședință.

Potrivit membrilor CSM, „demisia de onoare” depusă de Sveatoslav Moldovan este legată de starea lui de sănătate. Magistratul este unul din judecătorii implicați în dosarul „Gemenii”, pentru care Republica Moldova a fost condamnată la CEDO și obligată să achite un prejudiciu de circa 70 milioane de lei.

Anterior, premierul Ion Chicu a declarat că Guvernul va achita cei 70 milioane de lei din fondul care urma să fie alocat sistemului judecătoresc.

img20002463

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!