ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul capitalei Ion Ceban a discutat cu reprezentanții OMS

13:40 | 25.03.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat astăzi că a discutat cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății subiecte ce țin de pandemia de COVID-19 și a precizat că sunt examinate mai multe scenarii de combatere a răspândirii virusului, comunică MOLDPRES.

Edilul a menționat că a anunțat reprezentanții OMS despre măsurile pe care capitala este gata să le întreprindă. „Vom realiza toate scenariile posibile și care ne-ar permite să salvăm cât mai mulți oameni, printre care și măsuri de izolare a celor infectați. Am putea utiliza sanatoriile de la Vadul lui Vodă în acest sens. Urmează să verificăm dacă aceste obiective corespund normelor sanitare. Avem intenția de a procura teste pentru depistarea coronavirusului și muncim pentru dotarea tuturor instituțiilor medicale cu cele necesare“, a spus Ceban.

El a precizat că discuțiile cu reprezentanții OMS, vor continua. “Mesajul reprezentanților OMS este ca cetățenii să respecte recomandările și sa rămână izolați. În caz de necesitate, se adresează la medic după asistentă. Avem o situaţie ieşită din comun şi orice ajutor este extrem de important pentru a asigura viaţa oamenilor şi a depăşi situaţia de criză”, a conchis edilul.

img20002648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!