ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Platforma de educație de la distanță în municipiul Chișinău va fi gata la 15 aprilie

11:40 | 07.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 7 apr. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a anunțat că primele 100 de cursuri online destinate instruirii elevilor din instituțiile de învățământ din municipiu au fost elaborate. Lecțiile sunt înregistrate în continuare și vor putea fi accesate pe platforma de educație de la distanță a municipalității, începând cu 15 aprilie, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi a declarat că în municipiul Chișinău procesul educațional de la distanță va continua și că întreg conținutul lecțiilor online a fost validat de către consiliile pedagogice. Până în acest moment au fost înregistrate 100 de lecții cu durata de 15 minute, urmând a fi înregistrate în total un volum de 4 500 de cursuri.

Potrivit sursei citate, elevii accesează tema interesată pe platforma virtuală și vor purta discuţii la subiect cu profesorii, în regim online – ei vor fi evaluați și vor primi sarcini pentru acasă.

În procesul de înregistrare a lecţiilor sunt antrenate 32 de echipe de filmare, din care fac parte profesori, specialiști din domeniul culturii şi artei, precum şi jurnalişti. 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!