ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Educaţiei a primit o donaţie pentru susţinerea învăţământului la distanţă

12:33 | 13.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Parteneriatul Global pentru Educație prin intermediul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Moldova a acordat 70 de mii de dolari pentru susținerea desfășurării procesului educațional la distanță. Astfel, datorită suportului acordat de către partenerii de dezvoltare vor fi procurate 80 de unități de tehnică de calcul pentru profesori și elevi, transmite MOLDPRES.

Tehnica de calcul urmează a fi transmisă instituțiilor de învățământ selectate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Totodată, vor fi procurate și distribuite pachete de suport pentru preșcolari și elevii claselor primare. 
Ministerul Educației în colaborare cu UNICEF Moldova va organiza cursuri de formare a educatorilor privind organizarea și desfășurarea procesului educațional la distanță în instituțiile de educație timpurie, în condiții de carantină.

„Exprimăm profundă recunoștință Parteneriatului Global pentru Educație și UNICEF Moldova pentru suportul acordat în asigurarea unei educații de calitate”, indică surse de la MECC.

La finele lunii martie, UNICEF Moldova a lansat un chatbot virtual COVID-19, pentru a oferi răspunsuri rapide la întrebările pe care tinerii le-ar putea avea despre virus, precum și pentru a-i ajuta să conștientizeze efectul nociv al știrilor false, miturilor și stigmatizării asociate acestora.

Preşcolarii, elevii şi studenţii din ţară se află în regim de carantină de pe data de 11 martie, care a fost prelungită până pe 15 mai, cât durează sarea de urgenţă. Odată cu suspendarea procesului de studii, instituţiile de învăţământ şi profesorii au lansat cursuri online de predare, o atenţie deosebită fiind acordată disciplinelor care vor fi incluse în examenele naţionale.

img20003155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!