ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 148 de cazuri noi

17:09 | 23.04.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 23 apr. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au fost procesate 792 de probe, dintre care s-au confirmat 148 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ziua de astăzi sunt confirmate 2 926 de cazuri. Anunțul a fost făcut joi de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, un singur caz este de import, din Rusia, și 147 cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în Chișinău - 35, Orhei - 15, Căușeni - 13, la Ștefan Vodă și în stânga Nistrului câte 7 cazuri, Edineț, Hâncești și Florești câte 5. Până în prezent au fost tratate 661 persoane.

Potrivit datelor anunțate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi au fost înregistrate încă două decese provocate de COVID-19. Este vorba de o femeie de 54 ani, din Taraclia. Internată la data de 13 aprilie în Spitalul Clinic Republican, ea suferea de insuficiență hepatică cu sindrom citolitic, trombocitopenie severă și insuficiență renală. Cea de-a două victimă a virusului a devenit un bărbat de 68 ani, din raionul Râșcani. Acesta a fost internat în stare gravă, la data de 13 aprilie, la Spitalul din Râșcani și suferea de insuficiență cardiovasculară. Astfel, numărul persoanelor care au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 a ajuns la 79.

În perioada 17 martie - 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.

img20003420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!