ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Ungariei

13:25 | 28.04.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului din Ungaria, Peter Szijjártó, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Peter Szijjártó a sosit la Chișinău cu o cursă aeriană specială organizată de Guvernul Ungariei, menită să livreze în Republica Moldova un lot de produse medicale necesare pentru combaterea epidemiei COVID-19.

Lotul conține 100 mii de măști medicinale și cinci mii de costume de protecție pentru lucrătorii medicali implicați în gestionarea situației epidemiologice.

„Am convenit că vom întreprinde acțiuni concrete pentru a aprofunda cooperarea bilaterală și am setat pași concreți. Suportul oferit de Guvernul Ungariei este important pentru medicii noștri în combaterea epidemiei. Prietenul la nevoie se cunoaște”, a menționat premierul.  

Ion Chicu a mulțumit Guvernului Ungariei pentru suportul ferm oferit R. Moldova în procesul de integrare europeană și pentru linia de credit de 100 milioane de euro, destinată companiilor din țara noastră, care deja este operațională.

Peter Szijjártó a confirmat hotărârea Guvernului Ungariei de a susține R. Moldova în parcursul european și în îmbunătățirea practicilor de administrare publică. Ungaria va oferi Guvernului R. Moldova doi experți, care vor asista Ministerul Finanțelor și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale. A fost menționată concentrarea ambelor Guverne pe problemele naționale.

Ministrul Szijjártó a declarat că Ungaria va depune eforturi ca Republica Moldova să primească cât mai curând asistența din partea Uniunii Europene pentru depășirea consecințelor crizei economice generate de epidemie.

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat pe 12 martie 2020, la Chișinău, Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic între Republica Moldova și Ungaria. Obiectivele Parteneriatului sunt aprofundarea cooperării bilaterale și susținerea eforturilor R. Moldova de integrare europeană.

img20003524

img20003524

img20003524

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!