ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viorica Dumbrăveanu: “Ridicarea stării de urgență nu înseamnă eliminarea tuturor restricțiilor”

11:30 | 01.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mai. /MOLDPRES/. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat în cadrul briefingului de vineri, 1 mai, că pe parcursul zilei de 30 aprilie au fost externați 90 de pacienți, iar 126 au fost internați, transmite MOLDPRES.

„Pe parcursul zilei de ieri, 30 aprilie, au fost externați 90 de pacienți. Astfel, până la momentul actual, avem tratate 1.272 de persoane”, a spus Dumbrăveanu.

Oficialul a precizat că sunt confirmate 3.897 cazuri de Covid-19 și că din pricina virusului au decedat un număr total de 119 persoane.

Referindu-se la ridicarea stării de urgență la data de 15 mai, Dumbrăveanu a declarat că unele restricții vor rămâne în vigoare.

„Nu este vorba despre anularea tuturor restricțiilor. Noi vorbim despre adaptarea măsurilor. Astfel nu putem spune că va fi o anulare a restricțiilor. Fiecare instituție va elabora un regulament de prevenire a răspândirii coronavirusului. Sunt multe restricții care vor rămâne în vigoare și în cazul în care va fi ridicată situația de urgență”, a remarcat ministrul Sănătății.

Amintim că conform deciziei aprobate de parlament, la data de 17 martie în R. Moldova a fost declarată stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile care expiră la 15 mai.

img20003618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!