ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OMS, PNUD și Elveția au oferit suport R. Moldova pentru prevenirea și controlul COVID-19

12:34 | 01.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mai. /MOLDPRES/. Organizația Mondială a Sănătății, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare și Elveția au oferit suport pentru prevenirea şi controlul răspândirii noului coronavirus pe ambele maluri ale Nistrului, transmite MOLDPRES.

Suportul Elveției în mărime de peste 580.000 de dolari va ajuta R. Moldova în lupta sa contra epidemiei. 10 aparate mobile de ventilare artificială destinate unităților de terapie intensivă vor fi livrate Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale. Echipamentul a fost achiziționat de PNUD Moldova din fondurile acordate de Elveția.

Totodată, OMS acordă suport tehnic Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale şi Agenției Naționale pentru Sănătate Publică să coordoneze şi să monitorizeze acțiunile de răspuns la COVID-19. Sunt fortificate capacitățile instituțiilor de asistență medicală primară şi de îngrijire a mamei şi copilului de pe ambele maluri ale Nistrului în acțiunile de prevenire şi de control al epidemiei.

„Elveţia, OMS şi PNUD au oferit ajutor țării noastre din prima zi de izbucnire a infecției, prin expertiză, recomandări şi asistență financiară. Suntem încrezători că împreună vom depăși provocările acestei perioade dificile”, a spus Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale. 

img20003622

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!