ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În instituțiile de învățământ din Chișinău va fi introdus un nou sistem de alimentație

11:14 | 18.05.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat astăzi la ședința serviciilor primăriei, că municipalitatea va introduce un nou concept în sistemul de alimentație din instituțiile de învățământ din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, este vorba de introducerea unui sistem comun de achiziții a produselor alimentare destinate cantinelor școlare, dar și de standardizarea meniurilor și a prețurilor din cantinele instituțiilor municipale de învățământ. “Intenționăm să modernizăm cele cinci combinate alimentare din subordinea Primăriei municipiului Chișinău”, a spus Cutasevici.

Viceprimarul a specificat că regândirea sistemului de management al cantinelor școlare și liceale presupune și regândirea achizițiilor produselor alimentare pentru ca pe masa preșcolarilor ori a școlarilor să nu mai apară produse alterate. “Va apărea o structură nouă care să achiziționeze, în mod centralizat, produsele alimentare destinate bucătăriilor existente în instituțiile municipale de învățământ”, a afirmat Cutasevici.

Elaborarea noului concept de alimentație în instituțiile municipale de învățământ a fost făcută cu suportul PNUD Moldova.

img20004052

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!