ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Departamentul de Stat al SUA: R. Moldova se menține pe poziție în clasament privind situația traficului de persoane

12:11 | 26.06.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. La 25 iunie a fost publicat Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, pentru anul 2020.  Acesta reflectă eforturile statelor în prevenirea și combaterea traficului de persoane în perioada anului 2019, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Potrivit Raportului, Guvernul a demonstrat un efort în creștere în domeniu dat, comparativ cu perioada precedentă. Astfel, Moldova s-a menținut la nivelul Tier 2* în clasamentul stabilit de Departamentul de Stat al SUA. (* Tier 2 - Țările ale căror guverne nu îndeplinesc pe deplin standardele minime ale Actului pentru Protecția Victimelor din anul 2000 /TVPA/ al SUA, dar depun eforturi semnificative pentru a se conforma acestor standard). Eforturile depuse se referă la urmărirea penală și condamnarea mai multor traficanți, alocarea mai multor resurse financiare pentru serviciile destinate victimelor și inițierea dezvoltării unui Centru de plasament pentru bărbații victime ale traficului de ființe umane.

Raportul include o serie de recomandări pentru autoritățile statului în lupta cu traficul de persoane, în special implementarea măsurilor de combatere a corupției în sectorul judiciar, protecția ofițerilor de investigație și procurorilor de influența externă și corupția internă; identificarea pro-activă a victimelor traficului de persoane, inclusiv migranți nedocumentați și referirea acestora la servicii de asistență; consolidarea capacităților organelor de drept cu privire la o abordare centrată pe victimă în cadrul investigațiilor și urmăririlor penale, sporirea accesului la serviciile de plasament și reabilitare pentru victimele traficului de copii; regândirea mecanismului de efectuare a inspecțiilor în muncă, în special cele inopinate.

Raportul integral poate fi accesat pe pagina web a Departamentului de Stat al SUA: https://www.state.gov/wp-content/uploads/2020/06/2020-TIP-Report-Complete-062420-FINAL.pdf  

img20005152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!