ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O intrare în Parcul Valea Morilor din Chișinău va fi reamenajată

14:18 | 03.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Pe strada Grigore Alexandrescu din Chișinău, la intrarea în Parcul Valea Morilor, va fi amenajat un scuar, transmite MOLDPRES.

Primarului general, Ion Ceban, a informat astăzi că spațiul public de la intrarea în Parcul Valea Morilor urmează a fi reabilitat, după ce mai mulți ani zona a fost neîngrijită, iar accesul pentru automobile în zona de parc va fi restricționat. „Ne propunem să creăm confort cetățenilor care vizitează cea mai frumoasă zonă de agrement din capitală. În paralel, vor fi reamenajate și scările de acces pentru curțile blocurilor din preajmă, spre zona de parc, care prevăd și rampe de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă”, a menționat Ceban.

Spațiul public ce urmează a fi reabilitat are o suprafața de 200 m², iar lucrările constau în amenajarea spațiilor verzi și a aleii pietonale. De asemenea, va fi instalat mobilier urban (bănci și coșuri pentru gunoi) și amenajate două parcări auto în preajmă.

Lucrările de amenajare a scuarului sunt executate de Pretura sectorului Buiucani, iar în acest sens au fost prevăzute 120 mii de lei. Termenul de realizare a proiectului este data de 15 iulie curent.

img20005373

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!