ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Venitul lunar minim garantat va fi indexat la 1 aprilie și la 1 octombrie

14:55 | 08.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre ce prevede indexarea de 2 ori pe an a venitului lunar minim garantat - la 1 aprilie și la 1 octombrie, precum şi majorarea cuantumului venitului lunar minim garantat calculat pentru fiecare copil, de la 50% la 75%, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, coeficientul de indexare stabilit la 1 aprilie constituie rata inflației înregistrată în ultimul semestru al anului precedent anului indexării, iar la 1 octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. Indexarea de 2 ori pe an a venitului minim garantat intră în vigoare la data de 1 aprilie 2021.

Cuantumul venitului lunar minim garantat calculat pentru fiecare copil, va fi majorat de la 50% la 75%, ceea ce consituie o creştere cu 276,75 lei pentru un  copil pentru evaluarea și calcularea dreptului la ajutor social şi cu 608,85 lei pentru evaluarea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului.

img20005499

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!