ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acordul organului sindical în cazul concedierilor nu va mai fi obligatoriu

17:06 | 09.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. Obligativitatea acordului organului sindical la concedierea unor membri a fost exclusă. Un proiect de lege pentru modificarea Legii sindicatelor și Codului Muncii a fost adoptat astăzi de către Legislativ, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede că tragerea la răspundere disciplinară, transferul la o altă muncă sau concedierea salariaților membrilor de sindicat, a salariaților aleși în componența organelor sindicale și neeliberați de la locul de muncă de bază sau a conducătorilor organizațiilor sindicale primare neeliberați de la locul de muncă de bază se va efectua în continuare cu consultarea organelor sindicale respective. Astfel, acestora li se păstrează, în continuare, suficiente garanții legale care le vor asigura protecția drepturilor și intereselor.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!