ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău va bloca accesul automobilelor pe trotuarele bulevardului Ștefan cel Mare

09:54 | 24.07.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iul. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău va bloca accesul automobilelor pe trotuarele bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, astfel parcările ilegale de pe trotuare vor dispărea, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a dispus astăzi, la ședința operativă cu pretorii municipiului Chișinău, să se blocheze accesul autoturismelor pe trotuarele de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. „Să fie blocate accesul pe trotuar. Trotuarele trebuie eliberate de mașini”, a cerut Ceban. 

Potrivit oficialului, conducătorii auto continuă să parcheze pe trotuare chiar dacă acest lucru a fost interzis. În anul 2018, municipalitatea a instalat piloni pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, astfel încât șoferii să nu poată parca pe principalul bulevard al orașului. Cu toate acestea, conducătorii auto au continuat să parcheze în această zonă. 

La data de 1 martie 2020 viceprimarul capitalei Victor Chironda a semnat o dispoziție prin care a interzis parcarea unităților de transport pe străzile din zona centrală a orașului în zona de circulație a transportului public. 

img20005962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!