ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu ambasadorul Chinei

19:38 | 24.07.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 iul. /MOLDPRES/. Consolidarea dialogului politic dintre  Republica Moldova și Republica Populară Chineză și a relațiilor de cooperare bilaterală în diverse domenii au fost discutate astăzi de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, cu ambasadorul chinez la Chișinău, Zhang Yinghong, informează MOLDPRES cu referire la serviciul de presă al MAEIE. 

Șeful diplomației moldovenești a menționat dinamica ascendentă a cooperării moldo-chineze pe multiple planuri și a exprimat mulțumiri pentru asistența oferită sistemului național de sănătate de către Guvernul de la Beijing. 

Interlocutorii au subliniat necesitatea convocării ședinței ordinare a celei de-a IX-a sesiuni a Comisiei interguvernamentale mixte moldo-chineze pentru cooperare comercial-economică, pentru avansarea subiectelor pe agenda comercial-economică. 

Cei doi oficiali au vorbit și despre organizarea următoarei runde a consultărilor politice interministeriale moldo-chineze la nivel de secretari de stat ai afacerilor externe.

img20005991

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!