ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat fabrica de ulei din Bălți

18:30 | 30.07.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Premierul Ion Chicu a vizitat astăzi cea mai mare fabrică de producere a uleiului din Republica Moldova, S.A. „Floarea Soarelui” din Bălți, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Conducerea întreprinderii a informat despre dificultățile apărute în procesul de gestionare a afacerii pe timp de pandemie și măsurile întreprinse în vederea asigurării stabilității financiare.

Stela Ostrovețcaia, directorul firmei de producție, susține că în ciuda pandemiei, fabrica nu și-a sistat activitatea nici pentru o zi, iar angajații lucrează în ture, astfel încât toți să-și păstreze locul de muncă și să beneficieze de salariu. Compania optează pentru prelucrarea materiei prime în interiorul țării și exportul produsului finit cu valoare adăugată.

Ion Chicu și-a exprimat admirația pentru munca depusă de agenții economici în condițiile complicate și interdicțiile generate de criza globală. Premierul a declarat că Guvernul va oferi suport companiilor care asigură achitarea salariilor la timp și oferă oportunități de angajare în situația critică de astăzi.

„Avem în fața noastră o sarcină comună: aceea de a face față crizei și de a continua să revitalizăm economia. Mă bucur să văd că, în această întreprindere, care are aproape un secol de existență, s-au făcut investiții impunătoare. Mai mult, în plină pandemie, fabrica a deschis o nouă hală de ambalare, creând astfel în jur de 60 de locuri de muncă”, a punctat Ion Chicu.

Administrația fabricii a aprobat atitudinea Executivului față de agenții economici afectați de criza economică din ultima jumătate de an și și-a exprimat deschiderea pentru colaborare și implicare în dezvoltarea economiei țării. „Noi suntem gata să ajutăm agricultorii din țara noastră prin procurarea materiei prime”, a adăugat directoarea companiei.

Combinatul „Floarea Soarelui” din Bălți are peste 650 de angajați, cu o capacitate de producere de peste 300 mii de tone de materie primă pe an și peste 50 mii de tone de ulei rafinat și ambalat. Peste 80% din producția companiei este exportată în cca 25 de state ale lumii.

img20006166

img20006166

img20006166

img20006166

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!