ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost semnat acordul pentru un proiect de aprovizionare cu apă a municipiului Cahul

11:45 | 07.08.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/.  Republica Moldova, reprezentată de Ministerul Finanțelor, Banca germană Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) și municipiul Cahul au semnat recent acordul de implementare a grantului și proiectului „UE pentru Moldova: Apă curată pentru Cahul”, în valoare de zece milioane de euro (grant). Acesta este destinat reabilitării și extinderii infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în regiunea de  sud a Moldovei, transmite MOLDPRES.

Acordul reprezintă un transfer de fonduri pentru implementarea proiectului, puse la dispoziția Republicii Moldova de către Uniunea Europeană în cadrul Programului anual de acțiuni al UE în R. Moldova pentru anul 2019. Mijloacele financiare sunt oferite prin intermediul Băncii  KfW, în baza Acordului de contribuție între Uniunea Europeană și KfW din decembrie 2019.

Acordul în cauză este menit să co-finanțeze proiectul „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul” finanțat în baza Acordului de Finanţare şi Proiect încheiat, la data de 1 august 2018, între KfW, Republica Moldova şi Municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat țării noastre un grant în sumă de 23,5 milioane euro.

Entitatea implementatoare a proiectului este desemnată Agenția de Dezvoltare Regională Sud, iar termenul de debursare a resurselor de grant este 30 decembrie 2024.

"Acest proiect va aduce rezultate tangibile directe populației din raionul Cahul, prin minimizarea riscurilor pentru sănătate, precum și îmbunătățirea protecției mediului prin reducerea poluării apei și conservarea apelor subterane din sudul Republicii Moldova, în conformitate cu Planul de gestionare a bazinului hidrografic pentru districtul Dunăre-Prut și Marea Neagră și utilizarea mai inteligentă a resurselor naturale", au estimat surse de la Ministerul Finanţelor. 

img20006376

img20006376

img20006376

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!