ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Republica Moldova are asigurată securitatea alimentară

12:41 | 12.08.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Președintele Igor Dodon a declarat astăzi după ședința Consiliului Suprem de Securitate că Republica Moldova are asigurată securitatea alimentară, transmite MOLDPRES,

Potrivit datelor prezentate de șeful statului, necesarul de grâu al statului este de 700 mii de tone, iar estimările arată că în acest an vor fi recoltate un milion de tone de grâu. "Recolta estimată în acest an de secetă este una care poate acoperi necesarul de grâu al statului", a spus Dodon.

În același timp, șeful statului a spus că au fost micșorate cu 10-20 de procente recoltele la pomi fructiferi și că din cauza secetei existente se înregistrează cereri de intervenție a statului și pentru sectorul zootehnic.

„Vom face tot ce putem pentru ajutorul agricultorilor, dar nu putem stopa achitările de salarii și pensii pentru a interveni în ajutorul sectorului agrar. Am mărit cu 300 milioane de lei Fondul de susținere al agricultorilor", a specificat Igor Dodon.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!