ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful statului a participat la o ceremonie comemorativă consacrată celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei

18:52 | 24.08.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat astăzi la ceremonia de transmitere Muzeului militar a 150 tub-cartușe de calibru 14,5 mm cu pământ prelevat de la mormintele și memorialele ostașilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial, din circa 160 de localități ale țării. Evenimentul a avut loc la Centrul de Cultură şi Istorie Militară, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției prezidențiale, acțiunea memorială face parte din Planul național de acțiuni consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei. „Este semnificativ și faptul că această acțiune se desfășoară în ziua în care marcăm 76 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”, a menţionat şeful statului.

Igor Dodon a subliniat că prin organizarea unor asemenea evenimente sunt păstrate în memorie faptele de vitejie ale ostașilor căzuţi pe câmpul de luptă cu 75 de ani în urmă.

De asemenea, preşedintele ţării a remarcat că este foarte important atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare să conștientizăm prețul pe care l-au plătit strămoșii noștri ca astăzi să ne bucurăm de un trai liniștit pe acest meleag și în pace să ne făurim viitorul.

Şeful statului a exprimat sincere mulțumiri conducerii și militarilor Armatei Naționale pentru implicare și efortul depus în vederea organizării și desfășurării acestei acțiuni comemorative.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!