ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău, 30 de clase au intrat în autoizolare

09:15 | 14.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Specialiștii constată o tendință de creștere a infecției de COVID-19 în instituțiile de învățământ din capitală, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul Angela Cutasevici a declarat la ședința on-line a serviciilor municipale a Primăriei Chișinău de astăzi că, în prima săptămână de activitate a școlilor și liceelor din municipiu Chișinău, în 21 de instituții s-au înregistrat cazuri de infecție de coronavirus, iar 30 de clase au intrat în autoizolare. “Specialiștii constată o tendință de creștere a infecției de COVID-19 în instituțiile de învățământ”, a declarat oficialul.  

În același timp, Cutasevici a spus că din cele 148 de instituții municipale de învățământ, 35 au ales primul scenariu de activitate - managerii acestora solicitând prezența fizică a elevilor în școală.

“Din cele 148 de instituții municipale de învățământ, cele mai multe - 94, au ales sistemul mixt de activitate prin aplicare a două sau mai multe modele de activitate. 35 de manageri au ales modelul I de activitate și au solicitat prezența fizică a elevilor la școală”, a menționat Cutasevici.

Potrivit viceprimarului, în instituțiile municipale de învățământ sunt înmatriculați 92 863 de elevi, iar rata de frecventare este de 95 la sută.

img20007300

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!