ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a votat pentru modificarea unui acord de finanţare din partea UE

15:12 | 23.09.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Membrii Executivului de la Chişinău au votat astăzi pentru inițierea negocierilor şi aprobarea semnării Addendumului nr.1 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană privind dezvoltarea zonelor rurale în Republica Moldova, semnat la Chișinău în iulie 2017, transmite MOLDPRES.

Proiectul Addendumului nr.1 la Acordul de finanțare reprezintă un tratat interguvernamental, iar Acordul supus amendării prevede acordarea asistenţei financiare (grant) de 63,83 milioane de euro.

Scopul Addendumului constă în prelungirea cu 12 luni a termenului de implementare operaţională a Acordului. De asemenea, sunt introduse şi unele modificări de ordin tehnic cum ar fi actualizare de nume.

Iniţiativa de iniţiere a negocierilor asupra Addendumului la Acordul respectiv îi revine Comisiei Europene, în scopul facilitării procedurilor de implementare a Cadrului unic de sprijin acordat de Uniunea Europeană (SSF) 2014-2017.

foto simbol

img20007583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!