ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău

15:55 | 29.09.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a avut astăzi o discuție online cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin, fiind puse în discuție o serie de chestiuni legate de respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul ședinței, au fost discutate perspectivele de implementare a proiectelor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, inclusiv organizarea în luna octombrie a.c. a unor instruiri pentru profesorii de limbă franceză din mai multe licee din țară.

Un subiect central al discuției a vizat cazurile individuale de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană și identificarea soluțiilor optime pentru acestea, cu implicarea Consiliului Europei. Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a făcut o trecere în revistă a ultimelor evoluții alarmante pe tematica drepturilor omului în contextul pandemiei de COVID-19, menționând necesitatea de a asigura respectarea convențiilor internaționale la care Moldova este parte.

În context, părțile au făcut un schimb de opinii privind reactivarea mecanismelor de asigurare a drepturilor omului inclusiv în regiunea transnistreană.

Un alt subiect discutat a vizat participarea la Comitetul director pentru monitorizarea implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova anii 2017 – 2020.

Părțile au convenit să mențină în continuare un dialog strâns. 

img20007763

img20007763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!