ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGP anunță că au fost înregistrate mai multe încălcări în procesul electoral

12:02 | 01.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că până la ora 11.00 au fost înregistrate 15 încălcări, printre care cinci cazuri au vizat transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare, comunică MOLDPRES.

Șeful-adjunct al IGP, Marin Maxian, a anunțat în cadrul unui briefing că situația este dificilă la o parte din  secțiile de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului. El a specificat că, în primele ore ale zilei, au fost constatate două cazuri de fotografiere a buletinului de vot, cinci cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secții. A fost documentat un caz de agitație electorală la Sângerei. În cazul unui bărbat care a folosit la Varnița spray lacrimogen a fost inițiat un proces penal.

„La Varnița situația este tensionată, se constată cazuri de blocare a accesului la secțiile de votare. Un grup de combatanți a blocat traseele spre secțiile de vot, așa încât să nu fie posibilă transportarea organizată a alegătorilor transnistreni”, a spus Maxian. 

Șeful adjunct de la IGP a specificat că, pe tot parcursul zilei de astăzi, polițiștii se vor afla în raza a 100 de metri de la fiecare secție de votare. El a îndemnat cetățenii la un proces de vot calm, iar în cazul în care vor asista la anumite incidente – să contacteze poliția, pentru a documenta situațiile și pentru a aplica sancțiuni.

Peste 6000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne sunt implicați în păstrarea ordinii publice la scrutinul de astăzi.

img20008643

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!