ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinăului a invitat mediul de afaceri să inițieze parteneriate publice-private

09:00 | 20.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău are trei mari priorități de activitate pe termen mediu: taxarea electronică în transportul public, amenajarea parcărilor cu plată și construcția unui sistem de iluminare publică eficient energetic, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat joi la un panel de discuții în cadrul Moldova Bussines Week 2020, unde a vorbit despre prioritățile administrației capitalei în raport cu reprezentanții mediului de afaceri, în vederea inițierii parteneriatelor publice-private.

Făcând trimitere la taxarea electronică în transportul public, el a declarat că începând din luna ianuarie va fi implementat un proiect pilot de achitare a călătoriei cu cardul bancar. În același timp, Ceban a amintit că tarifele pentru o călătorie în transportul public au fost aprobate de Consiliul Municipal în anul 2009 și contravin realității financiare existente.

Referindu-se la capitolul parcărilor cu plată, edilul a declarat că administrația locală lucrează la elaborarea unui regulament de funcționare a parcărilor cu plată în municipiul Chișinău. “Ne propunem crearea a mai multor locuri de parcare prin construcția unor parcări de tip parklift și multiparker”, a spus Ceban.

Potrivit oficialului, cea de-a treia prioritate a administrației municipale ține de construcția unui sistem de iluminare publică eficient energetic – sistemul vechi având un consum mare de electricitate. ”Reducerea costurilor la energie electrică, automatizarea completă a tuturor punctelor principale de distribuție și înlocuirea lămpilor vechi cu lumini stradale de tip LED-uri sunt pași pentru crearea unui oraș verde”, a concluzionat edilul.

foto: Primăria Chișinău

img20009168

img20009168

img20009168

img20009168

img20009168

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!