ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii români cu domiciliul în R. Moldova vor putea vota timp de două zile la parlamentarele din România

14:30 | 27.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Cetățenii români cu domiciliul în Republica Moldova, care vor participa la alegerile parlamentare din România, vor putea vota pe parcursul a două zile, transmite MOLDPRES.

Ambasada României în Republica Moldova a organizat astăzi o conferință de presă în care a prezentat informații despre organizarea procesului electoral din 6 decembrie, data alegerilor parlamentare din România. Astfel, pentru alegerile parlamentare din România, între Prut și Nistru vor fi deschise 30 de secții de votare. „Cu sprijinul autorităților din R. Moldova, Ambasada României va organiza 30 de secții de votare pe teritoriul Republicii Moldova”, a anunțat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

În același timp, oficialul român a declarat că la sediul Ambasadei României de pe strada București nu va fi organizată secție de vot. „Pentru participanții la acest scrutin electoral menționăm că la sediul Ambasadei României la Chișinău nu vom organiza o secție de votare. Secția aceasta va fi organizată la liceul „Gheorghe Asachi”. De asemenea, la secția Consulară a Ambasadei de pe strada Grigore Ureche acum vom avea o singură secție de votare, nu mai multe cum a fost anterior”, a specificat ambasadorul Daniel Ioniță.

Reprezentantul diplomației române a menționat că pentru evitarea aglomerației la secțiile de vot, procesul de votare se va desfășura timp de două zile. „Pentru evitarea aglomerației, procesul de votare se va desfășura timp de două zile. Vom posta pe site-ul Ambasadei, în timp real, gradul de încărcare a secțiilor de votare din subordinea noastră. Dacă vom constata că la o anumită secție de votare va fi o aglomerație mai mare, îi vom redirecționa pe alegători către cea mai apropiată secție de votare. Este extrem de important să nu lăsam votul pentru ultima zi”, a declarat Daniel Ioniță.

În zilele de 5-6 decembrie, în România se vor desfășura alegeri pentru Camera Deputaților și Senatul Parlamentului. Secțiile de votare vor fi deschise între orele 7.00 și 21.00.

img20009409

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!