ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Statului Qatar a oferit un lot de ajutor umanitar Societății Invalizilor din R. Moldova

10:19 | 03.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Ambasada Statului Qatar a oferit astăzi un lot de ajutor umanitar Societății Invalizilor din R. Moldova, în contextul marcării Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități, comunică MOLDPRES.

Lotul, care conține diverse echipamente, a fost transmis de Hamad bin Rashid Al-Athba, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova. Acesta a specificat că misiunea își propune să vină și în viitor cu ajutoare pentru persoanele speciale, care se confruntă cu mai multe dificultăți, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

La 3 decembrie, la nivel internațional este consemnată Ziua persoanelor cu dizabilități. Marcarea anuală a acestei zile fost proclamată în anul 1992, prin rezoluția 47/3 a Adunării Generale a Națiunilor Unite și se înscrie în șirul acțiunilor de implementare consecventă a prevederilor Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Republica Moldova a semnat Convenția la 13 decembrie 2006 și a ratificat-o la 21 octombrie 2010.

img20009580

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!