ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou protest a avut loc în faţa Parlamentului

12:05 | 03.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Câteva mii de oameni, potrivit organizatorilor, s-au adunat astăzi în fața Parlamentului Republicii Moldova pentru a protesta față de anumite inițiative legislative înaintate de Partidul Socialiștilor. Totodată, prim-ministrul Ion Chicu a făcut public un mesaj în care a cerut oamenilor care vin la protest să poarte măști și să nu pună în pericol sănătatea oamenilor, transmite MOLDPRES.

Cetățenii au venit să protesteze după îndemnul de ieri al președintelui ales Maia Sandu, care a chemat oamenii la o acțiune de protest împotriva inițiativei legislative a deputaților socialiști prin care se propune trecerea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui în cea a Parlamentului, precum și a altor inițiative pe care le-a calificat drept „încercare de uzurpare a puterii în stat".

„Îmi pare rău că am ajuns la această situație. Parlamentarii nu votează legi care să ușureze viața poporului, dar care sunt împotriva lui", a opinat astăzi, prezentă la protest, președintele ales al R. Moldova Maia Sandu.

La rândul său, prim-ministrul Ion Chicu a făcut public un mesaj, în care, în particular menționează: „Recomand parlamentarilor să se concentreze acum pe examinarea proiectelor bugetar-fiscale. Solicit ambilor prezidenți să manifeste maximă responsabilitate față de oameni și să renunțe la acțiuni care pun în pericol viața și sănătatea oamenilor", a scris Ion Chicu.

Potrivit poliției, la protest au participat circa 700 de persoane.

foto: agora.md

img20009584

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!