ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

17 copii au beneficiat de implant cohlear gratuit

15:46 | 04.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. 17 copii din cei 20 planificați pentru anul 2020 au beneficiat deja de implant cohlear, iar în cazul altor trei copii, intervențiile vor fi realizate gratuit până la sfârșitului anului. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/ anunță că statul va continua să achite aceste intervenții și în anul viitor, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MSMPS, începând din anul curent, implantul cohlear la copii este realizat din Fondul de asigurare obligatorie de asistență medicală, fiind alocate în acest sens 7.800.000 de lei.

„Acești copii s-au născut pentru a doua oară, nu este nimic mai frumos decât să auzi pentru prima dată vocea blândă a mamei. Indiferent de numărul copiilor care vor necesita implant cohlear în 2021, statul va acoperi toate costurile din bugetul Fondului de asigurări obligatorii de asistență medicală”, a anunțat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Și directorul clinicii „Emilian Coțaga”, Vasile Tomuz a subliniat că numărul copiilor care au probleme de auz este în creștere, iar lista de așteptare a fost suplinită cu 15 copii.

Toate intervențiile medicale au fost realizate de echipa de medici din cadrul Clinicii „Emilian Coțaga” cu suportul profesorului ceh Jiří Skřivan.

foto: MSMPS

img20009640

img20009640

img20009640

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!