ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comportamentul unui arbitru român a oprit meciul PSG-Istanbul Bașakșehir

10:29 | 09.12.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Meciul din Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain și Istanbul Bașakșehir a fost oprit din pricina unui arbitrului român, transmite MOLDPRES.

Ambele echipe au părăsit terenul după ce al patrulea arbitru, românul Sebastian Colțescu, a folosit o exprimare rasistă la eliminarea unui asistent al echipei turce. Colțescu s-a referit la un asistent al echipei turce cu apelativul „ăla negru”.

Sebastian Colţescu i-a cerut în min. 16 lui Ovidiu Haţegan, arbitrul central, să intervină pentru a-l calma pe Webo, care fusese prea vehement la o decizie a acestuia. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de „tipul ăla negru”, iar Haţegan i-a arătat cartonașul roșu fostului atacant camerunez.

Antrenorul lui Başakşehir, Okan Buruk, faţă în faţă cu Sebastian Coltescu, i-a cerut acestuia să părăsească terenul şi i-a spus că este rasist. După mai multe zeci de minute de discuții, jucătorii ambelor echipe au decis să părăsească terenul refuzând să mai dispute meciul.

UEFA a stabilit că partida se va relua miercuri, 9 decembrie, cu o altă brigadă de arbitri.

img20009774

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!