ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a operat noi remanieri de cadre

13:19 | 09.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a votat miercuri pentru rechemarea lui Andrei Neguța din funcția de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă şi prin cumul în Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan, transmite MOLDPRES.

În context, prim-ministrul Ion Chicu a explicat că decizia vine în urma scandalului cu anabolizante, în care ar fi implicat un mijloc de transport al Ambasadei țării noastre la Moscova. Premierul a cerut ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aurel Ciocoi, să întreprindă măsurile necesare pentru a exclude pe viitor asemenea cazuri „care fac de rușine țara şi serviciul ei diplomatic”.

Tot astăzi, membrii Executivului au votat şi pentru numirea lui Eugeniu Balâca în postul de reprezentant al Republicii Moldova în Biroul pentru coordonarea criminalității organizate al Comunității Statelor Independente.

 

img20009780

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!