ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Droguri în valoare de 8 milioane de lei au fost ridicate de oamenii legii de la o grupare din capitală

11:38 | 15.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Droguri în valoare de 8 milioane de lei au fost ridicate de ofițerii de investigații de la membrii unei grupări criminale din capitală. Acestea erau comercializate prin intermediul unei aplicații de pe telefon, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, în cadrul unei operațiunii speciale au fost efectuate 23 de percheziții, fiind reținute nouă persoane, toți membri ai unei grupări, cu vârste cuprinsă între 19 și 35 ani. Aceștia aveau roluri de curier, operator și organizator.

Conform sursei citate, cei nouă au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram. Astfel, utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Zilnic, gruparea vindea droguri în sumă de peste 20 000 de lei. 

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de diferit tip cu masa totală de peste 10 kg, telefoane mobile, calculatoare, carduri bancare emise pe persoane terțe și cântare electronice la scara mică. Valoarea drogurilor sechestrate constituie aproximativ 8 mln de lei.

Tot în cadrul perchezițiilor au fost ridicați și bani în sumă totală de peste 414 mii de lei. La fel, au fost ridicate și urmează să fie aplicat sechestrul pe un automobil cu valoarea de aproximativ 17 mii de euro și un apartament cu valoarea de peste 900 mii de lei care a fost procurat din banii obținuți din vânzarea drogurilor.

Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării riscă până la 15 ani de închisoare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!