ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemul pentru eliberarea actelor permisive va fi gestionat de Agenția pentru Guvernare Electronică

16:29 | 16.12.2020 Categorie: Economic

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Sistemul informațional automatizat pentru gestionarea şi eliberarea actelor permisive (SIA GEAP), care în prezent este administrat de Agenția Servicii Publice, va trece în gestiunea Agenției pentru Guvernare Electronică. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Prin aprobarea modificării unor Hotărâri ale Guvernului, funcțiile de posesor și deținător ale SIA GEAP vor fi transmise de la Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția Servicii Publice către Agenția de Guvernare Electronică. Aceste amendamente au drept scop aducerea actelor normative în concordanță cu legislația în vigoare privind funcțiile de bază ale Agenției de Guvernare Electronică în domeniul elaborării, implementării și dezvoltării continuă a platformelor tehnologice guvernamentale comune.

Implementarea prevederilor Hotărârii de Guvern necesită alocarea mijloacelor financiare de la bugetul de stat. În acest sens, în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021, au fost planificate alocații pentru administrarea şi dezvoltarea continuă a Sistemului informațional automatizat de gestionare şi eliberare a actelor permisive. Acestea vor fi redistribuite către Cancelaria de Stat, fondatorul Agenției de Guvernare Electronică, pentru administrarea şi dezvoltarea continuă a sistemului informațional.

foto: MEI

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!