ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe traseele publice nu sunt sectoare de drum blocate

12:43 | 17.12.2020 Categorie: Economic

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Pe traseele publice nu sunt sectoare de drum blocate, după ce pe parcursul nopții, în nordul și centrul țării au fost înregistrate precipitații sub formă de ploaie și ceață, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, în municipiul Chișinău, raioanele Criuleni, Dubăsari, Rezina și Ungheni au fost efectuate lucrări de patrulare și de combatere a lunecușului. În procesul tehnologic au fost utilizate opt utilaje speciale cu participarea a 29 muncitori rutieri. Administratorii drumurilor monitorizează sistematic toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată rapid, indică ASD.

În prezent, pe teritoriul țării sectoare de drum blocate nu sunt, circulația rutieră pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de iarnă.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele de telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Conform meteorologilor, în următoarele 24 de ore, în ţară se prevăd valori termice până la 5 grade, ziua, şi până la minus 2 grade Celsius, noaptea, fără precipitații. 

foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!