ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

08:43 | 18.12.2020 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Natalia Grîu: „Ministerul Educației, Culturii și Cercetării depune toate eforturile necesare inserției profesionale a cetățenilor Republicii Moldova reveniți de peste hotare."

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Susținerea revenirii și reintegrării migranților din țara noastră; impactul pandemiei COVID-19 asupra migrației în Republica Moldova; migrația și piața forței de muncă din perspectiva respectării drepturilor lucrătorilor migranți; prezentarea bunelor practice a programului MiDL – acestea și alte subiect au fost discutate astăzi, 17 decembrie, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Migrantului „Migrație pentru dezvoltare".

Prezentă la eveniment, secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării depune toate eforturile necesare inserției profesionale a cetățenilor Republicii Moldova reveniți de peste hotare.

În acest sens a fost aprobat „Regulamentul privind validarea educației nonformale și informale", care stabilește cadrul normative privind funcționarea Sistemului național de validare a cunoștințelor și competențelor dobândite în context de educație nonformală și informală și „Ghidul practic de validare a competențelor dobândite în context de educație nonformală și informală", destinat instituțiilor de învățământ profesional tehnic care intenționează să presteze sau prestează deja servicii de validare a educației nonformale și informale.

„La momentul actual avem 26 de candidați ce și-au certificat competențele profesionale dobândite în context de educație nonformală și informal," – a afirmat oficialul.

Ziua Internațională a Migranților este aniversată în fiecare an, la data de18 decembrie, de către toate statele membre ale ONU, pentru a recunoaște eforturile, contribuțiile și drepturile migranților din întreaga lume.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!