ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a discutat agenda de cooperare socială cu reprezentantul UNFPA în R. Moldova

15:24 | 23.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a primit astăzi în audiență pe reprezentanta rezidentă a Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) în Republica Moldova, Nigina Abaszada, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Oficialii au discutat subiectele prioritare pe agenda organizației, fiind reiterată susținerea instituțională a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în contextul realizării Programului național strategic în domeniul securității demografice pentru anii 2011-2025.

În acest context, șeful diplomației moldovene a apreciat rolul și contribuția UNFPA în promovarea politicilor și îmbunătățirea situației demografice din țara noastră, implicit în domeniul protecției familiei, sănătatea tinerilor și a femeilor, precum și impactul asupra proceselor de migrație asupra populației. Aureliu Ciocoi s-a arătat interesat să intensifice cooperarea cu UNFPA în contextul implementării Programului de țară pentru perioada 2018-2022 și a Programului strategic național în domeniul securității demografice pentru perioada 2011-2025, care este un obiectiv strategic al Guvernului, deoarece contribuie la mobilizarea asistenței tehnice și a fondurilor necesare în domeniile politicilor sociale.

Diplomații au efectuat un schimb de opinii cu privire la domeniile statisticilor populației, serviciilor de sănătate și tineret, angajamentelor de gen și civice care ajută la implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă și identificarea noilor arii de cooperare.

Ministrul de externe Aureliu Ciocoi a reiterat angajamentul Republicii Moldova pentru a susține coeziunea socială și dialogul dintre generații în contextul pandemiei COVID-19 și a consolida eforturilor autorităților și partenerilor de dezvoltare de a proteja persoanele în vârstă, inclusiv prin implicarea tinerei generații.

Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) este Agenția membră a Organizației Națiunilor Unite care pledează pentru o lume în care fiecare sarcină este dorită, fiecare naștere este sigură și fiecare tânăr își poate realiza pe deplin potențialul. UNFPA sprijină Guvernul Republicii Moldova să dezvolte reziliență în fața provocărilor demografice, prin implicarea tinerei generații în proiecte de susținere a populației vârstnice și dezvoltarea dialogului inter-generațional.

foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!