ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spumantele din Moldova au fost apreciate cu 11 medalii la un concurs de profil din Franţa

10:40 | 24.12.2020 Categorie: Economic

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/.  Republica Moldova a obținut 11 medalii, dintre care una de aur și zece de argint, în cadrul celei de-a 18-a ediție a celui mai important concurs dedicat vinurilor spumante „Effervescents du Monde”. Acesta s-a desfășurat în perioada 15-18 decembrie, în regiunea viticolă Burgundia din Franța, transmite MOLDPRES.

„Rezultatul înregistrat de vinurile reunite sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” este remarcabil în condițiile în care țara noastră a reușit să devanseze Italia și Spania – țări cu tradiție vinicole – la capitolul medalii. Acestea au obținut câte 10 (3 aur, 7 argint) și respectiv 9 distincții”, potrivit Oficiului Național al Viei şi Vinului.

Medalia de aur i-a revenit vinăriei Cricova pentru spumantul „Pinot Noir Extra Brut Alb”, iar cele 10 medalii de argint au fost împărțite de Cricova, Purcari, Mileștii Mici, Maurt, Consalcom și Alianța-Vin.

La această ediție, Republica Moldova a concurat cu 26 de mostre de vinuri spumante de la nouă vinării, participarea cărora a fost posibilă datorită suportului financiar și logistic oferit de Oficiul Național al Viei și Vinului. În total, la „Effervescents du Monde - 2020” au participat 19 țări, cu 479 mostre de vin, apreciate de peste 80 de experți francezi, dar și din alte state ale lumii. În cadrul concursului au fost oferite 35 de medalii de aur și 115 de argint.

Republica Moldova a participat pentru al treilea an consecutiv la competiție, iar în 2019, spumantele moldovenești au fost premiate cu o medalie de aur și 8 de argint, după ce în 2018 au atins un record de 12 medalii (2 – aur, 10 - argint).

foto: wineofmoldova.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!