ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

6.200 de membri ai Gărzii Naţionale vor asigura paza Capitoliului pentru următoarele 30 de zile

09:56 | 08.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 8 ian. /MOLDPRES/.Mii de membri ai Gărzii Naţionale vor fi desfăşuraţi la Washington DC, pentru următoarele 30 de zile, perioadă care va acoperi ceremonia de inaugurare a Joe Biden, după ce sute de manifestanţi pro-Trump au reuşit să pătrundă miercuri în sediul Congresului SUA. 

Cei aproximativ 6.200 de militari fac parte din unităţi ale Gărzii Naţionale din statele Maryland, Virginia, Pennsylvania, New York şi New Jersey și vor fi desfăşuraţi în capitala federală a SUA pentru a asigura paza Capitoliului. Cei mai mulţi dintre aceştia vor sosi până duminică, transmite dpa, preluat de Agerpres.

În zona centrală din Washington au fost create 30 de puncte de control, unde patrulează deja peste 740 de membri ai Gărzii Naţionale.

În următoarele 30 de azile, militarii vor lucra prin rotaţie, câte 850 pe o tură de 12 ore, sub un comandament la nivel federal.

Reprezentanţii Pentagonului au fost criticaţi joi de congresmeni pentru faptul că a durat câteva ore până să suplimenteze efectivele Gărzii Naţionale desfăşurate în Washington DC.

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a cărui victorie a fost certificată de Congres în ciuda atacului de miercuri asupra clădirii ce găzduieşte cele două camere ale parlamentului american, se va muta la Casa Albă peste 13 zile.

 

foto: Profimedia Images

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!