ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislația R. Moldova în domeniul culturi fizice și sportului ar putea fi modificată

12:25 | 27.01.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Republica Moldova ar putea avea o nouă Lege cu privire la cultură fizică și sport. Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a aprobat astăzi un proiect de modificare și completare a legii în acest sens, comunică MOLDPRES.

Inițiativa aparține unui grup de deputați și cuprinde 14 capitole, 60 de articole și o anexă. Aceștia propun completarea legii cu noi capitole precum: supraveghere și control, autoritatea disciplinară; prevenirea violenței în sport și lupta împotriva dopajului și stabilirea de sancțiuni pentru încălcările depistate, care în redacția actuală lipsesc.

De asemenea, în textul legii se vor regăsi noi articole. Acestea vor defini statutul sportivului profesionist, precum și statutul antrenorului sportiv. Documentul va avea și capitole care  se referă la structurile sportului și la modalitatea de finanțare. Legea ar putea fi completată și cu o clauză privind atribuirea statutului de federație sportivă națională, aceasta urmând să aibă în calitate de fondatori șapte cluburi sportive cu personalitate juridică.

Propunerile de modificare a legii 330 au fost elaborate de un grup de lucru din componența căruia au făcut parte deputați din Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media. Crearea acestuia a fost propusă în cadrul mai multor întrevederi, organizate de către comisie cu participarea reprezentanților autorității administrației centrale de specialitate, ai Comitetului Național Olimpic și Sportiv, ai Comitetului Paralimpic și al federațiilor sportive naționale.

foto: Parlament

img21000556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!