ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Olimpiadele școlare au fost amânate pentru o perioadă nedeterminată

10:06 | 05.02.2021 Categorie: Societate

Chișinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Olimpiadele școlare programate în anul de studii 2020-2021 au fost amânate pentru o perioadă nedeterminată, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării (MECC).

Declarația referitor la organizarea olimpiadelor școlare reprezentanții MECC au făcut-o ieri la o întrunire cu cadrele didactice şi manageriale din învățământ din trei raioane din nordul țării. Conducerea ministerului a menționat că „desfășurarea acestora a fost amânată până situația epidemiologică din țară va permite acest lucru”.

Din cauza pandemiei COVID-19, olimpiadele școlare au fost anulate şi anul trecut.

Conform ultimelor date ale ministerului de resort, prezentate la începutul săptămânii curente, o instituție de învățământ general şi 140 de clase din țară activează la distanță din cauza carantinei. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 194, iar 2710 elevi au fost plasați în regim de autoizolare.

În ultimele 24 de ore, în țară au fost înregistrate 982 de cazuri noi de coronavirus.

foto: caragialenglish.byethost32.com

img21000831

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!