ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 150 de persoane au ajuns în ultimele 48 de ore la urgență cu fracturi

11:28 | 09.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. 155 de persoane au ajuns în ultimele două zile la Institutul de Medicină Urgentă din capitală cu diverse traumatisme, luxații sau fracturi din cauza poleiului, comunică MOLDPRES.

Solicitat de Agenție, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Arseni, a precizat că, pe parcursul ultimelor două zile, medicii de la urgență au examinat 155 de persoane cu fracturi și luxații, dintre care 40 au avut nevoie de internare.

Poleiul a dat de furcă nu doar pietonilor, dar și șoferilor, în ultimele două zile fiind înregistrate mai multe accidente rutiere, dintre care unul soldat cu doi morți.

Autoritățile îndeamnă cetățenii să fie prudenți și îi atenționează despre pericolul căderii zăpezii de pe acoperișuri și pomi, dar și a riscului de formare a țurțurilor.

Astăzi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins Codul Galben de polei şi ghețuș, valabil pe întreg teritoriul țării. Astfel, pentru următoarele ore sunt prognozate precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, pe arii extinse se va forma polei, iar pe drumuri se va menține ghețuș. În următoarele zile, în ţară sunt anunţate valori termice până la 12 grade Celsius, ziua, şi 0 – 5 grade cu plus, noaptea.

img21000938

img21000938

img21000938

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!