ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Joe Biden cere limitarea circulației armelor de foc în SUA

19:51 | 14.02.2021 Categorie: Externe

Washington, 14 feb. /MOLDPRES/. Președintele SUA, Joe Biden, a făcut apel la Congres să acţioneze imediat pentru a limita circulaţia armelor de foc în SUA, la trei ani după atacul dintr-un liceu din Parkland, în Florida, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

"Această administraţie nu va aştepta următorul atac armat în masă", a subliniat președintele american. El a amintit despre tragicul incident care a avut loc la 14 februarie 2018 şi care s-a soldat cu 17 morţi.

"Fac apel astăzi la Congres să promulge reforme de bun simţ privind armele", a spus Biden, care a cerut să se impună în sfârşit verificarea antecedentelor cumpărătorilor "în cazul tuturor tipurilor de vânzări de arme", interzicerea armelor de atac şi a încărcătoarelor de mare capacitate. Biden consideră că trebuie "să se pună capăt imunităţii fabricanţilor de arme, care pun arme de război pe străzile noastre în deplină cunoştinţă de cauză".

În 2018, în ziua de Sfântul Valentin, un tânăr de 19 ani, Nikolas Cruz, a deschis focul la Liceul Marjory Stoneman Douglas din sud-estul Floridei, şi a omorât 14 elevi şi trei profesori înainte de a fi arestat.

foto: ft.com

img21001116

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!