ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a stabilit un plan pentru organizarea parcărilor pe străzile orașului

09:12 | 18.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a stabilit planul de acțiuni pentru reglementarea parcărilor publice pe străzile orașului, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei ședințe, desfășurate ieri, s-au actualizat datele existente, s-au discutat propuneri cu privire la ajustarea și actualizarea cadrului legal și s-a prezentat un studiu de fezabilitate.

Potrivit reprezentanților municipalității, la prima etapă, se propune clasificarea parcărilor după tipul de amplasare. Astfel, în municipiul Chișinău vor exista următoarele tipuri de parcări: publică pe stradă (on-street); publică pe acostament (on-street); publică în afara străzii (Park and Ride, parcări intra-cartier pe teren municipal, parcări autorizate pe loturi cu funcțiunea funciară corespunzătoare); publică rezidențială (parcări în curți de bloc); rezidențială privată (parcări reglementate pentru rezidenți pe terenuri private); privată non-rezidențială (parcări centre comerciale).

După tipul de utilizatori, parcările vor fi clasificate în parcări pentru: rezidenți, vizitatori, navetiști, parcări pentru livrarea mărfurilor.

De asemenea, la ședință a fost stabilit planul estimat de acțiuni pentru reglementarea parcărilor publice pe stradă: stabilirea numărului de parcări în zona centrului istoric; organizarea licitației pentru Organizarea Circulației Rutiere în centru istoric; elaborarea schemelor de organizare a circulației în centrul istoric, inclusiv propuneri de amenajare a parcărilor publice pe stradă și elaborarea schițelor tehnice de amplasare a parcărilor; începerea lucrărilor de amenajare a parcărilor publice pe stradă.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21001254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!